Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2019. Január 20. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Szakértő szerint a határidőig nem lesz Brexit-megállapodás

Szakértő szerint a határidőig nem lesz Brexit-megállapodás

Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense szerint egészen biztos, hogy a Brit EU-tagság megszűnésének 2019 márciusi határidejéig nem lesz Brexit-megállapodás.

Az M1 aktuális csatornán szombaton hozzátette: miután hétfőn elutasították a brit kormány és az EU Brexit-megállapodását, Theresa Maynek hétfőig van lehetősége egy új javaslattervezet beadására. Ha január 29-én a brit parlament leszavazza az új tervezetet is, akkor valószínűleg új választásokat írnak ki majd - jegyezte meg.

Elmondta: a brit kormányfő jelenlegi célja, hogy engedményeket próbáljon kicsikarni az uniótól, és hogy ezekkel kiegészítve újból szavazásra kerüljön a Brexit-megállapodás. Egy másik lehetőség, hogy egy teljesen új javaslatot dolgoznak ki, de ezzel kapcsolatban érdemi tárgyalásokat akkor tudnak folyatatni, ha márciusról legalább júniusra módosul a Brit EU-tagság megszűnésének határideje - fűzte hozzá Gálik Zoltán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.