Városlista
2018. október 19, péntek - Nándor

Hírek

2018. Április 19. 18:22, csütörtök | Sport
Forrás: infovárosok

Szántó Norbert és a Keceli Autocross

Szántó Norbert és a Keceli Autocross

Pintér Kupa I. Forduló
2018.04.22. Kecelring
Interjú Szántó Norbert autóversenyzővel az április 22-i Pintér Kupa I. Fordulója előtt.

Mielőtt a Pintér Kupáról kérdeznélek elmondanád, hogy hány éves is vagy, és mióta versenyzel az autocross szakágban? Mesélnél az eddigi versenyzésedről eredményeidről?

- Sziasztok Szántó Norbert vagyok 27 éves. 2015-ben kezdtem az autocross szakágban versenyezni. Eleinte csak ladacross betétfutamokon indultam, majd kipróbáltam Túrkevén rendezett OB-t amit nagy büszkeséggel emlegetek, hogy meg is nyertem a Lada kis kategóriát. Ezután hallottam a Pintér kupáról, amit 2016-ban egy két verseny erejéig kipróbáltam. Nagyon meg voltam elégedve a szervezéssel a pályával, és a versenyző társak hozzáállásával! 2017-ben már teljes bajnokságot futottam, amit sikerült is nagy küzdelmek árán megnyernem.

Mesélnél a KecelRing pályáról, mi is tetszik benne, van-e kedvenc kanyarod, kiknek és miért tudnád ajánlani?

- A KecelRingi pályán nagyon tetszik, hogy versenyről versenyre folyamatosan változik a nyomvonal, remek a pálya karbantartás nem poros, de nem is sáros. Az egész versenynap lebonyolítása nagyon pörgős, és jó hangulatú. Kedvenc kanyarom a hátsó egyenesre visszafordító mert nagyon technikás, és több nyomvonalon teljesíthető. Tudnám ajánlani minden utcán versenyző fiatalembernek és az autocross után érdeklődőnek, mert nagyon biztonságos, és jó hangulatú versenyek kerülnek megrendezésre.

Kategóriában mennyien lesztek és hol szeretnél végezni a nap végén? Milyen eredményt vársz magadtól?

- A kategóriánkban 8-12 autó közötti létszámra számítok, mivel el lett törölve közös megegyezéssel a Lada nagy kategória, így minden Lada egyszerre lesz a pályán! Sok remek versenyző lesz, így nem lesz egyszerű dolgom, persze mindenki győzni szeretne a nap végén többek közt én is. Év végi összetettben örülnék, ha dobogós helyen végeznék.

A jelenlegi autódról mit lehet tudni?

- Jelenlegi autóm is egy fehér Lada, 1600 ccm, tuningolt motorral, egy módosított váltóval, erősített futóművel, elektromos szervokormánnyal és az előírásoknak megfelelő biztonsági berendezésekkel felszerelve. Az egész versenyautót saját kézzel építettük és ezúton szeretném megköszönni a rengeteg támogatást a szerelmemnek, a családomnak a barátaimnak és a kunszenti autósboltnak, mert nélkülük nem menne!

Mi az, amit ad neked az autocross?

- Nagyon nagy és felejthetetlen élményt nyújt számomra az autocross, és nem kevésbé vezetési gyakorlatot is amit jól lehet hasznosítani a mindennapi közlekedésben.

Amikor a versenyautódba ülsz és elrajtolsz az milyen érzés?

- Minden rajtolás után fura érzések törnek rám felszökik a pulzusom, az adrenalin szintem, és kizárom a külvilágot csak arra koncentrálok hogy aki előttem van, minél előbb meg kell előznöm. Nagyon nehéz ezt így szavakba ölteni. Azt javaslom, aki teheti próbálja ki!

Mit szól hozzá, hogy már 1000 méter a pálya hossza és ugrató is lesz benn?

- Kíváncsian várom a pálya módosítást. Örülök neki, hogy hosszabbak lesznek a körök. Remélem, hogy több kanyar lesz benne. Az ugratót én személy szerint nem szeretem, mert nagyon megterheli a futóművet, de nem fogok tőle megijedni.
Remélem minél több szurkolóval, versenytárssal fogok találkozni április 22-én! Mi ott leszünk.

Szurkoljunk közösen Norbinak április 22-én a KecelRingen!

- Hajósi Miklós -

Címkék: Autocross

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 18. 07:35, csütörtök | Sport

Elsőre második hely a Mecsek Ralin

Elsőbálozóként, úgy gondolom, hogy Gergő sikeres versenyt tudhat Szabó Krisztián navigátorával és csapatával maga mögött az 52. Aquaprofit Mecsek Rallye után. Vele készítettem interjút a verseny után.

2018. Október 17. 07:40, szerda | Sport

Bajnoki cím ezüstök és futamgyőzelmek

A Gender Racing egy bajnoki címet két bajnoki ezüstérmet és több futamgyőzelmet begyűjtve zárta az MNASZ HE-DO Hankook Autós Gyorsasági Országos Bajnokság 2018-as versenyszezonját,

2018. Október 15. 07:19, hétfő | Sport

A magyar amerikaifutball-válogatott nyerte a Three Nations Cupot

A magyar amerikaifutball-válogatott 23-15-re legyőzte a vendég cseh csapatot, ezzel megnyerte a Three Nations Cupot, amelynek harmadik szereplője Szlovákia együttese volt.

2018. Október 12. 14:28, péntek | Sport

Rally: Szeretnénk minél előrébb végezni

A hétvégén, a Mecsek Ralin indul a jól megszokott Skoda Fabia-val a Kronome - Molnár páros. Ákossal készítettem interjút.