Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Április 19. 18:22, csütörtök | Sport
Forrás: infovárosok

Szántó Norbert és a Keceli Autocross

Szántó Norbert és a Keceli Autocross

Pintér Kupa I. Forduló
2018.04.22. Kecelring
Interjú Szántó Norbert autóversenyzővel az április 22-i Pintér Kupa I. Fordulója előtt.

Mielőtt a Pintér Kupáról kérdeznélek elmondanád, hogy hány éves is vagy, és mióta versenyzel az autocross szakágban? Mesélnél az eddigi versenyzésedről eredményeidről?

- Sziasztok Szántó Norbert vagyok 27 éves. 2015-ben kezdtem az autocross szakágban versenyezni. Eleinte csak ladacross betétfutamokon indultam, majd kipróbáltam Túrkevén rendezett OB-t amit nagy büszkeséggel emlegetek, hogy meg is nyertem a Lada kis kategóriát. Ezután hallottam a Pintér kupáról, amit 2016-ban egy két verseny erejéig kipróbáltam. Nagyon meg voltam elégedve a szervezéssel a pályával, és a versenyző társak hozzáállásával! 2017-ben már teljes bajnokságot futottam, amit sikerült is nagy küzdelmek árán megnyernem.

Mesélnél a KecelRing pályáról, mi is tetszik benne, van-e kedvenc kanyarod, kiknek és miért tudnád ajánlani?

- A KecelRingi pályán nagyon tetszik, hogy versenyről versenyre folyamatosan változik a nyomvonal, remek a pálya karbantartás nem poros, de nem is sáros. Az egész versenynap lebonyolítása nagyon pörgős, és jó hangulatú. Kedvenc kanyarom a hátsó egyenesre visszafordító mert nagyon technikás, és több nyomvonalon teljesíthető. Tudnám ajánlani minden utcán versenyző fiatalembernek és az autocross után érdeklődőnek, mert nagyon biztonságos, és jó hangulatú versenyek kerülnek megrendezésre.

Kategóriában mennyien lesztek és hol szeretnél végezni a nap végén? Milyen eredményt vársz magadtól?

- A kategóriánkban 8-12 autó közötti létszámra számítok, mivel el lett törölve közös megegyezéssel a Lada nagy kategória, így minden Lada egyszerre lesz a pályán! Sok remek versenyző lesz, így nem lesz egyszerű dolgom, persze mindenki győzni szeretne a nap végén többek közt én is. Év végi összetettben örülnék, ha dobogós helyen végeznék.

A jelenlegi autódról mit lehet tudni?

- Jelenlegi autóm is egy fehér Lada, 1600 ccm, tuningolt motorral, egy módosított váltóval, erősített futóművel, elektromos szervokormánnyal és az előírásoknak megfelelő biztonsági berendezésekkel felszerelve. Az egész versenyautót saját kézzel építettük és ezúton szeretném megköszönni a rengeteg támogatást a szerelmemnek, a családomnak a barátaimnak és a kunszenti autósboltnak, mert nélkülük nem menne!

Mi az, amit ad neked az autocross?

- Nagyon nagy és felejthetetlen élményt nyújt számomra az autocross, és nem kevésbé vezetési gyakorlatot is amit jól lehet hasznosítani a mindennapi közlekedésben.

Amikor a versenyautódba ülsz és elrajtolsz az milyen érzés?

- Minden rajtolás után fura érzések törnek rám felszökik a pulzusom, az adrenalin szintem, és kizárom a külvilágot csak arra koncentrálok hogy aki előttem van, minél előbb meg kell előznöm. Nagyon nehéz ezt így szavakba ölteni. Azt javaslom, aki teheti próbálja ki!

Mit szól hozzá, hogy már 1000 méter a pálya hossza és ugrató is lesz benn?

- Kíváncsian várom a pálya módosítást. Örülök neki, hogy hosszabbak lesznek a körök. Remélem, hogy több kanyar lesz benne. Az ugratót én személy szerint nem szeretem, mert nagyon megterheli a futóművet, de nem fogok tőle megijedni.
Remélem minél több szurkolóval, versenytárssal fogok találkozni április 22-én! Mi ott leszünk.

Szurkoljunk közösen Norbinak április 22-én a KecelRingen!

- Hajósi Miklós -

Címkék: Autocross

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.