Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. November 01. 07:21, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Szmog - Miskolc után Debrecen is érintett

Szmog - Miskolc után Debrecen is érintett

A szálló por légköri koncentrációjának emelkedése miatt Debrecenben elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát - tájékoztatott Vígh Vanda, a városháza sajtóreferense.

A szálló por (PM10) koncentrációja túllépte a tájékoztatási küszöbértéket, ezért vált szükségessé a szmogriadó tájékoztatási fokozatának elrendelése - közölte a szóvivő.

A légszennyezettség további romlását megelőzendő Debrecen vezetése arra kéri a városlakókat, hogy kerüljék a személygépjárművek, főként a dízel üzeműek használatát, lehetőség szerint utazzanak tömegközlekedéssel, kerékpárral vagy gyalogosan. Fontos továbbá, hogy mellőzzék minden kerti zöld hulladék, például nyesedék, avar kültéri égetését.

Debrecenben a szálló por koncentráció jelenlegi értéke miatt egyelőre nem indokolt a szmogriadó elrendelése, de a meteorológiai előrejelzések szerint időjárás-változás a következő napokban nem várható, így a levegőminőség romlása folytatódhat - ismertette a sajtóreferens.

Hétfőn Miskolc polgármestere is elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

A szmogriadónak két fokozata van. A főpolgármester, illetve a polgármesterek kötelesek tájékoztatni a lakosságot, ha a szálló por koncentrációja két egymást követő napon három mérőállomáson napi átlagban meghaladja a tájékoztatási küszöbértéket, a köbméterenkénti 75 mikrogrammot. Ha pedig a szálló por mértéke két egymást követő napon, három mérőállomáson napi átlagban a köbméterenkénti 100 mikrogrammos riasztási küszöbértéket is meghaladja, és nem várható az időjárásban változás, riasztást kell elrendelni.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott