Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Május 11. 14:22, csütörtök | Bulvár
Forrás: Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti:

Templomban keresett pokémonokat, felfüggesztettet kapott

Templomban keresett pokémonokat, felfüggesztettet kapott

Három és fél évi felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte egy jekatyerinburgi bíróság csütörtökön Ruszlan Szokolovszkij bloggert,

aki tavaly videofelvételt töltött fel a YouTube-ra arról, hogy a város egyik templomában keresett pokémonokat.

Szokolovszkijt a bíróság mind a kilenc ellene emelt vádpontban, egyebek között vallási gyűlölet szításában és a vallásszabadság alapjogának megsértésében bűnösnek találta. Halmazati büntetésként eltiltották a nyilvános rendezvényeken való részvételtől és lakóhelye elhagyásától, valamint kilenc, az internetre feltöltött videó törlésére kötelezték.

Szokolovszkij a Pokémon Go videojáték résztvevőjeként okostelefonjával gúnyolódó felvételeket készített abban a jekatyerinburgi templomban, amelyet az utolsó orosz cár, II. Miklós és családja bolsevikok által végrehajtott meggyilkolásának helyszínén emeltek. Videóját csaknem 2 millióan tekintették meg.

Az ítélethirdetésig házi őrizetben tartott Szokolovszkijt a Memorial jogvédő szervezet politikai fogolynak minősítette, ügyét pedig az Amnesty International "a véleményszabadság elleni abszurd támadásnak" nevezte.

Az elítélt ügyvédje a verdikt miatt az Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) kíván fordulni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.