Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Augusztus 05. 14:21, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Tizedszer is Vidor Fesztivál Nyíregyházán

Tizedszer is Vidor Fesztivál Nyíregyházán

A X. Vidor Fesztivált, a vidámság és a derű országos seregszemléjét augusztus 26. és szeptember 3. között rendezik meg Nyíregyházán.

Ahol a versenyprogramban nyolc nagyszínpadi, nyolc kamaraszínpadi és hat utcaszínházi előadás, valamint öt filmvígjáték bemutatása szerepel - mondta el Tasnádi Csaba, a rendező Móricz Zsigmond Színház igazgatója a szervezők csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Nyíregyházán a vidámságé és a derűé lesz a főszerep augusztus 26 és szeptember 3 között. Ekkor rendezik meg ugyanis a tizedik Vidor Fesztivált, amely számtalan színes programmal várja az érdeklődőket.

A versenyprogramban nyolc nagyszínpadi, nyolc kamaraszínpadi és hat utcaszínházi előadás lesz, valamint öt filmvígjáték bemutatására is sor kerül - mondta el Tasnádi Csaba, a rendező Móricz Zsigmond Színház igazgatója a szervezők csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A színházi és filmes program mellett nyolc zenekar, köztük a világhírű Acquaragia Drom, a Trio Rosenberg és a Ska Cubano lép fel a zenei nagyszínpadon, míg a Korzó színpadon hat zenekarnak lesz koncertje - közölte Szabó Tamás, a teátrum zenei vezetője. Emellett két hangversenyt rendeznek még a város zsinagógájában, továbbá a Vidorkertben világzenei diszkó lesz minden éjjel, valamint képzőművészeti- és fotókiállítások várják még az érdeklődőket.

Szabolcs megye további 29 településén szintén rendeznek fesztiválprogramot, s a 31 ottani rendezvény, utcaszínházi előadások, bábjátékok és koncertek 90 százaléka ingyenes lesz, azokat - ahogy a színház igazgatója fogalmazott - jótékonysági jelleggel szervezik.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: fesztivál

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.