Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2017. Június 04. 17:20, vasárnap | Külföld
Forrás: Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti:

Tizenkét embert őrizetbe vettek a londoni merénylet után

Tizenkét embert őrizetbe vettek a londoni merénylet után

Őrizetbe vettek tizenkét embert vasárnap a londoni rendőrség terrorellenes parancsnokságának egységei az előző éjjel elkövetett londoni merénylettel összefüggésben.

AScotland Yard vasárnap délutáni bejelentése szerint az őrizetbe vételek a kelet-londoni Barking városrészben történtek, és a környék számos lakóingatlanában további házkutatások zajlanak.

A rendőrség megerősítette, hogy a London hídon történt gázolásos, illetve a közeli piac, a Borough Market környékén elkövetett késeléses támadásokban heten meghaltak, és a három elkövetőt a kivonuló fegyveres rendőri egységek agyonlőtték.

A Scotland Yard közleménye szerint a merényletben 48-an megsérültek, néhány sérült állapota súlyos, életveszélyes.

A sérültek között két rendőr van. Állapotuk súlyos, de nem életveszélyes - közölte vasárnap délutáni tájékoztatójában a Scotland Yard.

A beszámoló szerint a rendőrséghez szombaton 22:08 órakor érkeztek az első bejelentések arról, hogy egy fehér furgon gyalogosokat ütött el a London hídon.

A jármű ezután a Borough Markethez hajtott tovább, ahol három férfi kiszállt és sok embert megkéselt. Az elkövetőkön talált, robbanómellényekhez hasonló szerkezetekről a rendőrség már megállapította, hogy utánzatok voltak - áll a Scotland Yard közleményében.

A tájékoztatás szerint a három támadót a Scotland Yard fegyveres egységei a Borough Marketen agyonlőtték.

A környéket továbbra is kordonok zárják le, és a rendőrség kéri a lakosságot, hogy kerülje a London híd és a Borough Market térségét.

A Scotland Yard kérte azt is, hogy a lakosság őrizze meg nyugalmát, de legyen éber, és bármilyen - akár jelentéktelennek tűnő - gyanús jelről értesítse a terrorellenes hatóságokat.

A rendőrség kérte emellett, hogy akinek fotói vagy videófelvételei vannak az incidensről, juttassa el azokat a Scotland Yardhoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik