Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2012. Március 26. 14:01, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Több gyógyszert is kivontak az árcsökkentés miatt

Több gyógyszert is kivontak az árcsökkentés miatt

Nemcsak tápszereket, de prosztatabetegségre és vércukorszint-szabályozásra szolgáló készítményeket is kivontak az év eleje óta a gyógyszergyártók Magyarországról a kényszerű árcsökkentés miatt – írja a Világgazdaság.

A 376 milliárd forintos gyógyszerkasszából 23 milliárd forintot költött tavaly az egészségbiztosító a koleszterincsökkentők támogatására.

Az összeg idén egészen biztosan csökkenni fog, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár számításai szerint akár 10-14 milliárd forinttal is, miután a gyártókat az árak mérséklésére kényszerítette az egészségügyi kormányzat. A lap azt írja, hogy a kényszerű árcsökkentés miatt több koleszterincsökkentő havi adagjához is hozzá lehet jutni már 100 forint alatt, ez még akkor is rendkívül alacsony termelői árat jelent, ha ezeket az orvosságokat 80 százalékos támogatással lehet kiváltani.

Ilyen nyomott áron már nemhogy nem éri meg, de egyenesen veszteséges egyes gyártók számára a magyarországi forgalmazás – mondta a Világgazdaságnak Ilku Lívia, a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének főtitkára. Szerinte nem zárható ki, hogy több cég is úgy dönt, kivonja termékeit a magyar piacról.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.