Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Február 27. 08:50, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Több középiskolai hely van, mint jelentkező

Több középiskolai hely van, mint jelentkező

Több középiskolai hely van - különösen a négyosztályos iskolákban -, mint ahány jelentkező - emelte ki az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója.

Kaposi József ezért nyugalomra intette a középiskolákba jelentkező diákokat és szüleiket, de hozzátette, hogy a legnépszerűbb helyekre valóban nehéz bekerülni.

Az intézet főigazgatója kitért arra is, hogy a gyerek 14 éves korában döntően még a szülő segíti, illetve dönti el a választást. A szakember ugyanakkor kiemelte: a legfontosabb a tanulás megszerettetése, ez a feltétele az élethosszig tartó tanulásnak. "Mindegy, hogy mit tanul a gyerek, a lényeg hogy szeresse" - hangsúlyozta Kaposi József, hozzátéve: akkor lehet igazán eredményes és hasznos a középiskolai tanulás, ha az nem unalmas és nem okoz szorongást a gyermekben.

A középfokú felvételin a 8. osztályt befejezők közül a gimnázium, a szakgimnázium, a szakközépiskola, a szakiskola és a készségfejlesztő iskola 9. évfolyamára jelentkezők, valamint a 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumi osztályokba jelentkezők vesznek részt, beleértve az előkészítő osztályokra pályázókat is.

Címkék: felvételi, hely, iskola

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.