Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Április 25. 00:00, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Több mint egymilliárd forintból fejleszti áram- és gázhálózatát az E.ON Zalában

Több mint egymilliárd forintból fejleszti áram- és gázhálózatát az E.ON Zalában

Közel 700 millió forintos beruházással áramhálózati, mintegy 360 millió forintos költséggel pedig gázhálózati rekonstrukciós és fejlesztési munkákat hajt végre idén Zala megyében az E.ON.

Gelencsér Lajos ( társaság dél-dunántúli áram- és gázhálózati cégeinek vezérigazgatója ), arról számolt be, hogy az élet- és vagyonbiztonságot, valamint az ellátásbiztonságot szem előtt tartva, a növekvő igények kielégítésére, továbbá a törvényi kötelezettségeknek megfelelően hajt végre a vállalatcsoport Zalában több mint egymilliárd forintból beruházásokat.
A megyében 6000 kilométert meghaladó áram-, illetve 3100 kilométernyi gázvezetéket üzemeltető E.ON fejlesztéseinek egyik része, közel 300 millió forint értékben Nagykanizsán valósul meg - tette hozzá a vezérigazgató.
Várfalvi Ferenc, az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. nagykanizsai üzemvezetője kifejtette: nagy figyelmet kap idén a közvilágítási hálózat rekonstrukciója, így Nagykanizsán több utcában is földkábeleket és lámpaoszlopokat cserélnek. Az Eötvös téren a kormányablak épületének új napenergiás rendszeréhez igazítják a hálózatot, de vállalkozói igények miatt is több helyen végeznek a városban fejlesztéseket.
A Zala megyében a munkálatokra szánt közel 700 millió forintból egyebek mellett Zalaegerszegen, Balatongyörökön, Kehidakustányban, illetve Keszthely és Balatonszentgyörgy között végeznek még különböző rekonstrukciós és fejlesztési munkálatokat.
Nagy József, az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. nagykanizsai üzemvezetője kifejtette: a dél-zalai városban több helyen olyan gázelosztó vezetékeket cserélnek, amelyeknek az életkora már meghaladta a 40 évet. Kicserélik a város két gázfogadó állomását, köztük a legnagyobbat is, amely óránként 10 ezer köbméter gázt képes fogadni a hálózatról.
Hozzátette, hogy az összesen 364 millió forintos zalai gázberuházásból Zalaegerszegen és Gellénházán, illetve további öt településen végeznek még további felújításokat és átalakításokat.
Dénes Sándor (Fidesz-KDNP), Nagykanizsa polgármestere arról tett említést, hogy az E.ON-nal kitűnő a város együttműködése. Ennek is köszönhető, hogy az elmúlt években a megújult belvárosi területeken végzett rekonstrukciós munkákban a cégcsoport is tevékenyen részt vett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére