Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Szeptember 30. 09:52, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Újabb öt megyére terjesztik ki a munkaerőpiaci reformprogramot

Újabb öt megyére terjesztik ki a munkaerőpiaci reformprogramot

Újabb öt megyében indul el a munkaerőpiaci reformprogram, ezzel már az ország döntő részén, 15 megyében működhetnek hatékonyabban a munkaügyi hivatalok – jelentette be Varga Mihály az MTI-nek.

A pénzügyminiszter elmondta: a program a tavalyi indítása óta csaknem 40 ezer ember munkához jutását segítette, ami több mint a duplája a bevezetését megelőzően mérteknek.

A tárcavezető hangsúlyozta, a szeptember végi kiterjesztéssel újabb öt megyében – Fejérben, Tolnában, Bács-Kiskunban, Komárom-Esztergomban és Pest megyében - kezdődik meg a munkaerő-közvetítést javító program.

A vállalati kapcsolattartás erősítésével, a munkaerőpiaci szempontból hátrányosabb helyzetű csoportok elhelyezkedésének támogatásával tovább csökkenthető a munkanélküliség – jelentette ki Varga Mihály. Ezt mutatja, hogy a programban érintett megyékben a tartósan álláskeresők száma mellett a munkanélküliségben eltöltött idő is csökkent – tette hozzá.

A pénzügyminiszter ismertette, kilenc év alatt kevesebb, mint a harmadára csökkent a munkanélküliek száma Magyarországon, amit már egy éve eredményesen támogat a munkaerőpiaci reformprogram.

„A munkanélküliség további csökkentése érdekében az elkövetkezendő időszakban a program képzési oldalát is be kívánjuk vezetni és a helyi munkaerőigényekhez igazítani. Ezzel célzottan támogatjuk a vállalkozásokat, hogy megfelelően képzett munkaerőt biztosítsunk számukra a rendelkezésre álló közfoglalkoztatottak és álláskeresők köréből” – fogalmazott Varga Mihály.

A cél az, hogy minden embernek legyen munkája Magyarországon, aki képes és akar dolgozni. A programnak köszönhetően három százalék alá csökkenhet a munkanélküliség szintje, amivel megvalósulhat a teljes foglalkoztatottság – tette hozzá a tárcavezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.