Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Augusztus 06. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Vállalkozóvá válást elősegítő támogatások

Vállalkozóvá válást elősegítő támogatások

A Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központ pályázatot hirdet álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatásra. A tőkejuttatás és a legfeljebb hat hónap időtartamra, havonta a kötelező legkisebb munkabér összegéig terjedő támogatás, valamint a szaktanácsadás költségeinek megtérítése együttesen és külön-külön is nyújthatóak.

A támogatás célja: Azon álláskeresők, illetve rehabilitációs járadékban vagy rehabilitációs ellátásban részesülő személyek támogatása, akik önmaguk foglalkoztatását egyéni vállalkozás keretében, vagy gazdasági társaság – a társaság tevékenységében személyesen közreműködő – tagjaként, vagy a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 3. §-a 18. pontjában meghatározott mezőgazdasági őstermelőként oldják meg.

A vállalkozóvá válást elősegítő támogatás formái:
1. legfeljebb 2 millió Ft összegig terjedő tőkejuttatás támogatása vissza nem térítendő formában;
2. legfeljebb 6 hónap időtartamra, havonta a kötelező legkisebb munkabér összegéig (101.500 Ft/hó) terjedő támogatás;
3. a vállalkozói tevékenység megkezdéséhez szükséges szaktanácsadás költségei, legfeljebb 50.000 Ft értékben.

Már működő gazdasági társasághoz való csatlakozás esetén a b) pontban meghatározott támogatási forma nem igényelhető.

Az a) pontban meghatározott támogatás pályázati eljárás alapján, a b) és c) pontban meghatározott támogatások kérelemre nyújthatók.

Az a) pontban meghatározott, tőkejuttatás támogatásra vonatkozó pályázatot 2014. november 30-ig postai úton lehet benyújtani a Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központhoz (1364 Budapest Pf. 244.).

A b) és c) pontban szereplő támogatásra vonatkozó kérelmet az álláskeresőnek a lakóhelye/tartózkodási helye szerint illetékes kerületi munkaügyi kirendeltségen kell benyújtani. A kérelmek benyújtására 2014. november 30-ig van lehetőség.

A tőkejuttatás és a legfeljebb hat hónap időtartamra, havonta a kötelező legkisebb munkabér összegéig terjedő támogatás, valamint a szaktanácsadás költségeinek megtérítése együttesen és külön-külön is nyújthatóak. Amennyiben a) és b) vagy a) és c) vagy a) és b) és c) támogatás típust együttesen igénylik, ezen támogatásokra a pályázatot és a kérelmet egyidejűleg kell benyújtani a Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központhoz (1364 Budapest Pf. 244.).

Letölthető dokumentum

pályázati felhívás elérhető: palyazatok.org

A pályázati kiírással kapcsolatban további felvilágosítás kérhető a fovaroskh-mk.boo@lab.hu e-mail címen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során