Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Október 18. 16:29, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI archívum

Változik a vonatközlekedés rendje a négynapos munkaszünet idején

Változik a vonatközlekedés rendje a négynapos munkaszünet idején

Változik a vonatközlekedés rendje a négynapos munkaszünet idején - hívta fel a figyelmet a MÁV csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Október 21-én (vasárnap) és 22-én (hétfőn ) ünnepnapi, 23-án (kedden) vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. Az úgynevezett Televonat - az ünnepi forgalmi rendnek megfelelően - vasárnap helyett 23-án, kedden indul Nyíregyházáról, Debrecenen át Budapestre.

Azt írták: akár 400-500 ezren is vonatra szállhatnak a hosszú hétvégén, ezért a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és helyjegyeket elővételben váltsák meg. Azt ajánlják, hogy használják a jegyértékesítő automatákat, vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét, továbbá az online vásárolható és a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható e-vonatjegyet. Utóbbi esetben 10 százalék kedvezmény érvényesíthető - jegyezték meg.

Kitértek arra is, hogy a 26 éven aluli (diákigazolvánnyal nem rendelkező) fiatalok a hosszú hétvégére tekintettel október 19-én 10 órától 23-án éjfélig vehetik igénybe a hétvégi, 33 százalékos kedvezményű menetjegyet.

Mindezekről bővebb tájékoztatás érhető el a MÁV-csoport honlapján (www.mavcsoport.hu), illetve a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.